Ajankohtaista

Valitse perusvoide ihotyyppisi mukaan

Kirjoittaja 2.8.2018 Ei kommentteja

Valitse perusvoide ihotyyppisi mukaan

Ihomme ihotyyppi määrittelee minkälaista huolenpitoa ihomme tarvitsee. Iho on suurin elimemme ja se reagoi rympäristömme ärsykkeisiin. Muutokset kehossamme näkyvät myös iholla. Hyvä ihonhoito tukee ihotyyppisi hyviä puolia ja hillitsee sen ongelmia.

Hoida ihoasi ihotyyppisi mukaisesti ja herkän ihon osalta ole hellävarainen. Pelkkä hyvä puhdistus ja kosteutus ei aina auta, vaan suojaa ihoasi myös haitallisilta tekijöiltä ja vältä voimakasta kuorintaa ja alkoholipitoisia ihonhoitotuotteita. Pyri välttämään myös äärilämpötiloja, kuten kovia löylyjä ja paukkupakkasia.

Perusihotyyppejä on neljä: normaali iho, kuiva iho, rasvainen iho ja sekaiho. Jokainen näistä ihotyypeistä voi olla myös herkkä.

Ihanteellisessa, normaalissa ihotyypissä kaikki on tasapainossa. Iho saa tarpeeksi kosteutta ja talin eritys pysyy aisoissa. Normaali iho on pehmeä, tasaisen läpikuultava ja heleä. Ihohuokoset ovat hienorakenteisia ja ihon pintaverenkierto toimii hyvin. Normaali iho näyttää terveeltä ja kauniilta. Iho ei siis ole kuiva eikä rasvainen. Toki normaalissakin ihossa voi silloin tällöin näyttäytyä epäpuhtauksia tai kylminä vuodenaikoina ajoittaista pintakuivuutta, mutta pääosin iho on hyvinvoiva ja helppohoitoinen. Koska
normaalissa ihotyypissä ei ole korjattavia ongelmia, on ihonhoitotuotteiden tarkoitus on säilyttää tasapaino, estää ennenaikaista vanhenemista  ja suojata ihoa ympäristötekijöiltä.

Tuote normaalille iholle

Apobase Lotion on helposti levittyvä ja kevyesti kosteuttava perusvoide normaalin ihon päivittäiseen käyttöön. Se säilyttää kosteuden ihollasi pitkään. Käytä Apobase
Lotionia 1-2 kertaa päivässä aina pesun ja suihkun jälkeen koko vartalolle, mielellään vielä kostealle iholle. Apopase Lotion sopii erinomaisesti myös normaalin ja herkän ihon voidepesuun.

Kuiva iho on ohuempi, kuivempi ja huokoset ovat supistuneet lähes näkymättömiksi. Iho harvemmin kärsii epäpuhtauksista, mutta se voi hilseillä. Kuivaan ihotyyppissä näkyvätuurteet ja juonteet helpommin. Kylmempinä vuodenaikoina tämä ihotyyppi tarvitsee tehokasta kosteutusta,koska kylmyys voi kuivattaa ihoa entisestään. Kuiva iho kaipaa
runsaasti kosteutusta aina ihon syvempiin kerroksiin, jotta kosteus sitoutuisi ihoon.

Oikea tuote kuivalle iholle

Apobase Creme on keskirasvainen ja kosteuden säilyttävä perusvoide kuivan ihon päivittäiseen hoitoon. Se kosteuttaa, suojaa ja hoitaa kaikenikäisten kuivaa ihoa ja herkkää ihoa tehokkaasti. Se on myös erinomainen perusvoide atooppiselle iholle. Apobase Creme sopii kasvoille ja koko keholle sekä kaikille ihotyypeille kuivan ihoalueen täsmähoitoon. Apobase Cremeä voit käyttää myös päivittäiseen pesuun.

Rasvaisen ihon kaksi muotoa

Rasvaisessa ihossa on kaksi eri alalajia, öljyinen ja kuivarasvainen. Öljyisen ihon talin eritys on runsasta ja ihohuokoset ovat laajentuneet. Iho kiiltää helposti, saattaa olla paksun oloinen ja epäpuhtauksia esiintyy helposti. Öljyinen iho kaipaa talinerityksen hillitsemistä ja epäpuhtauksien muodostumisen ennaltaehkäisyä hyvin puhdistavilla tuotteilla. Tavoitteena on supistaa ihohuokosia ja suojata ihoa.

Kuivarasvaisessa ihossa on myös ongelmia talin erityksessä, mutta tässä ihotyypissä tali on paksumpaa ja kuivuu ihon pinnalle. Iho saattaa myös olla kuiva, hilseilevä ja hyvin herkkä.
Kuivarasvainen iho kaipaa hyvää puhdistusta ja suojaa, mutta myös ihon pehmennystä ja kosteustasapainosta huolehtimista.

Sekaiho

Sekaiho on yleinen ihotyyppi Suomessa. Sekaiholla epäpuhtauksia voi esiintyä kasvojen T-alueella (otsa, nenä, leuka) ja iho kiiltää helposti lisääntyneen talinerityksen vuoksi. Muualla kasvoissa iho on normaalia tai jopa kuivahkoa. Kuivarasvainen iho sekoitetaan usein sekaihoon, mutta kuivarasvaisessa ihotyypissä talineritys, ihon värin ongelmat ja ihon herkkyys ovat merkittävämpiä kuin sekaihossa. Ihonhoito voi olla haastavaa, kun kasvoista löytyy eri ihotyyppien ominaisuuksia eri kohdista. Ihonhoidossa on tärkeää huomioida olosuhteet ja tuntea oman ihonsa erityispiirteet. Jos sinulla on sekaiho, löydät itsellesi sopivimman ja ihollasi miellyttävimmältä tuntuvan perusvoiteen parhaiten kokeilemalla.

Apobase-sarjan perusvoiteista sekaihon hoitoon kannattaa kokeilla Apobase Lotionia ja Apobase Cremeä. Sekaiholle voit käyttää kahta eri perusvoidetta päivän aikana, aamulla kevyempää ja illalla tuhdimpaa. Voit myös levittää eri kasvoalueille eri voiteet. Erityisesti kesäkuumalla tai talviaikaan kannattaa vaihtaa perusvoiteeseen, joka säilyttää kosteuden pidempään.

Herkkä iho ei ole varsinainen ihotyyppi

Herkkyyttä voi esiintyä jokaisessa ihotyypissä eri tasoisena, joko hetkellisesti tai pysyvästi. Kuiva ihotyyppi on usein herkin, mutta samoja ongelmia voi olla myös kuivarasvaisessa ihotyypissä. Herkkä iho usein ärtyy,  kutisee ja voi tuntua kiristävältä tai kuumottavalta. Ihon herkkyyteen vaikuttaa monet ympäristötekijät, stressitasot tai ilmanala, mutta monesti syy saattaa löytyä myös vääristä hoitotavoista tai liian voimakkaista tuotteista iholla. Herkkä iho tulisi saada rauhoittumaan, jotta  se saadaan tasapainoon. Tavoitteena on suojata ja vahvistaa ihoa.

Apobase Oily Creme on kosteuden säilyttävä ja ihoa pehmentävä rasvainen perusvoide erittäin kuivan ja herkän ihon päivittäiseen hoitoon.

Kaikki Apobase-perusvoiteet on kehitetty kuivan ja herkän ihon päivittäiseen kosteuttamiseen ja hoitoon. Tarjoustuotteena on kolme voidetta eri rasvapitoisuuksilla. Apobase-perusvoiteet sopivat kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille. Kaikki Apobase-voiteet ovat parabeenittomia, hajusteettomia ja väriaineettomia, eikä niiden testaamisessa ole käytetty eläinkokeita.