Ajankohtaista

Suojaa ihoasi kevään säävaihteluilta

Kirjoittaja 11.3.2019 Ei kommentteja

Kevät on ihonhoidon kannalta sekavaa aikaa, sillä vuoropäivin (tai joskus samankin päivän aikana) ihoa koettelee pakkanen, tuuli, ja toisaalta pikkuhiljaa lämmittävä kevätaurinko.

Ensimmäisten lämmittävien kevät auringonsäteiden paahde iholla tuntuu ihanalta, mutta samalla altistaa ihon jo UV-säteilylle. Erityisesti jos aikaa viettää mm. rinteillä tai muualla luonnossa, jossa auringolle altistumisaika on pitkä ja ympäröivä lumi heijastaa valonsäteitä voimakkaasti, pitää jo kevättalvella kaivaa naftaliinista aurinkosuojavoiteet.

Pakkanen ja tuiskuinen tuuli koettelevat nekin erityisesti herkkää ja ohutta ihoa. Tärkeintä on ihon säännöllinen kosteutus ympäri vuoden, jolloin iho on valmiiksi ravinteikkaassa tilassa, mutta täsmähoitotuotteita kannattaa käyttää nimenomaan vaihtuvien sääolojen mukaan. Valikoimistamme löytyy useita tuotteita, jotka ovat tarkoitettu nimenomaan ulkoiluun, pakkaseen sekä tuulisille ilmoille. Luonnollisesti myös aurinkosuojatuotteita löytyy runsaasti valikoimastamme.

Ympäri vuoden ihoa kannattaa hoitaa ravinnerikkailla voiteilla ja seerumeilla, joka valitaan oman ihotyypin mukaan. Toisille riittää kevyt kosteutus iltaisin suihkun jälkeen, toiset taas vaativat ravinteikkaat yö- ja päivävoiteet sekä seerumit. Ihonhoitotuotteista kannattaa hakea tiettyjä asioita kuten:

Hyaluronihappo

Hyaluronihappo toimii ihon omana kosteusmagneettina, sillä se pystyy sitomaan molekyyleihinsä tuhat kertaa vettä omaan painoonsa verrattuna! Hyaluronihappo siis pitää ihosi kosteutettuna ja hidastaa veden haihtumista iholta. Kosteutettu iho on kimmoissa, kuulaan värinen sekä terve.

Oikea pH

pH-arvo kertoo onko valmiste hapan, neutraali vai emäksinen. Väärä pH-arvo kasvojen hoitotuotteissa voi aiheuttaa sekä ihon ennenaikaista kulumista ja ikääntymistä, myös mm. finnejä ja ihoärsytystä. Vaikka kemiallisesti puhuen pH-arvo 7 on neutraali, ihmisen iho on luonnollisesti hieman hapan. Täten iholle paras pH-arvo on yleensä 4,5-5,5. Lievä happamuus torjuu tehokkaasti mm. bakteereja ja viruksia.

Öljyt ja rasvat

Iholle parasta suojaa on ihon oma luonollinen rasva. Tästä syystä varsinkin talvella on tärkeää, ettei ihoa pestä liian usein ja liian raskailla tuotteilla tai hankaavasti. Kuiva-ihoisilla henkilöillä ihon omat öljyt eivät kuitenkaan riitä. Ihonhoitotuotteista on hyvä tällöin etsiä mahdollisimman luonnollisia öljyjä ja rasvoja kuten mm. mehiläisvahaa ja kasviperäisiä öljyjä.

Maaliskuun tarjouksessa

Sebamed Wind & Cold Cream 75ml 7,90€

Norm. 10,70 €

Rajoitettu erä!

Mehiläisvahaa sisältävä ulkoiluvoidevoide suojaa ihoa pakkaselta ja viimaiselta tuulelta. Avokado- ja manteliöljyjen lipidit suojaavat ihoa tehokkaasti. Hajusteeton ja säilyntäaineeton voide sopii mainiosti myös herkälle iholle. Luonnollinen pH 5,5 tukee ihon tasapainoa.