Ajankohtaista

Omega-3- rasvahapot ovat tärkeä osa terveyttäsi

Kirjoittaja 1.3.2018 Ei kommentteja

Omega-3-rasvahappojen tehtävä

Omega-3-rasvahapot osallistuvat moniin tärkeisiin kehon toimintoihin ja niiden riittävyydestä on huolehdittava ravinnon tai lisäravinteiden kautta, sillä keho itsessään ei niitä varsinaisesti tuota. Omega 3 -rasvahapot ovat osa solujen muodostumista ja ne vaikuttavat myös mm. hermoston toimintaan ja kehitykseen, näkökykyyn, veren kolesteroliarvoihin sekä verenpaineeseen ja hillitsevät kehon tulehdusreaktioita.

Pehmeät rasvat

Omega 3-rasvahapot kuuluvat arkisemmin “pehmeisiin rasvoihin” joita saa rasvaisista kaloista, kalaöljyvalmisteista sekä valmisteesta riippuen myös margariineista ja kasviöljyistä. Muita hyviä lähteitä ovat mm. pellavansiemenet sekä saksanpähkinä. Vaikka mm. Suomessa paljon kulutettu rypsiöljy sisältää hyviä rasvoja, sen sisältämästä alfalinoleenihaposta keskimäärin vain 7–8 % muuntuu elimistössä aktiivisiksi omega-3-rasvahapoiksi. Täten kalaöljyvalmisteet saattavat olla tarpeen myös henkilöille, jotka saavat paljon kasvirasvoja.

Sydänterveys

Omega-3-rasvahapot vähentävät sydäntautien riskiä ja kuolleisuutta. Riittävä Omega-3-rasvahappojen saanti auttaa ylläpitämään sydämen vakaata rytmiä ehkäisten rytmihäiriöitä ja sen kolesterolia alentava vaikutus pitää verisuoniston terveenä. Sydänliiton Sydämerkin saaneet elintarvikkeet osoittavat että kyseinen tuote on sydämen kannalta terveämpi vaihtoehto. Sydänmerkin saavat tuotteet, joissa rasva on hyvälaatuista ja suolan määrää on vähennetty. Tietyissä tuoteryhmissä Sydänmerkin saaminen edellyttää myös enemmän kuitua ja vähemmän sokeria.

Maaliskuussa tarjouksessa

Multivita Omegalive Strong Omega-3-rasvahapot 100kapselia

16,90€ (norm. 22,20€)