Ajankohtaista

Ihonhoitovinkit pikkujoulukauteen

Kirjoittaja 1.11.2018 Ei kommentteja

Ihon pidempiaikaiseen hyvinvointiin vaikuttavat ruokailutottumukset, juodun veden määrä, riittävä uni ja liikunta. Lyhyemmällä aikavälillä voit saada ihosi hehkumaan seuraavilla vinkeillä.

Kuorinta

Kuori iho tapahtumaa edeltävänä iltana. Kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon ja jättää ihon pehmeäksi. Kuorittu iho näyttää puhtaammalta ja se on helpompi myös meikata.

Aamulla

Pese kasvot aamulla miedolla puhdistusaineella ja taputtele iho kuivaksi. Vältä hankaamista, ettei se aiheuta punoitusta. Tämän jälkeen helli ihoa rauhoittavalla voiteella.

Päivän aikana

Vältä päivän aikana ihoa punoittavia tuotteita, kuten kuumia juomia, alkoholia tai mausteista ruokaa. Ihon punaisuus tai atooppinen ihottuma voivat pahentua tietyistä ruoista, kuten appelsiinista tai tomaatista, koska ne vapauttavat histamiinia elimistössä suoraan ilman immuunivastetta. Myös pidempi aikainen ulkoilu pakkassäässä voi aiheuttaa punoitusta pitkälle iltaan.

Juo riittävästi vettä päivän aikana.

Rauhoita

Hyvissä ajoin ennen tilaisuutta, ja ennen kuin aloitat iltaan valmistautumista, aseta kasvoillesi kylmässä vedessä liotettu, viileä pyyhe ja pidä sitä kasvoillasi n. 10 minuuttia. Kylmä supistaa verisuonia ja poistaa näin punaisuutta kasvoilta.

Kosteuta

Kosteuta iho hyvin tuntia ennen meikkiä. Voit halutessasi myös kuoria ihon kevyesti ennen kosteutusta. Kevyt kuorinta ja kosteutus tasoittavat ihoa ja häivyttävät uurteita.

Marraskuun kanta-asiakastarjouksessa (-15%) meillä on ihana IDUN Minerals -sarja, josta löytyy ihoa helliviä hoitotuotteita ja laadukkaita meikkejä. Kaikki IDUN Minerals -tuotteet ovat parabeenittömiä ja sopivat näin myös säilöntäaineista herkistyneelle iholle. Tuotteita ei ole testattu eläimillä ja sarjasta löytyy myös täysin vegaanisia tuotteita.

Ripsiväri aiheuttaa yleensä eniten allergiaoireita. On tärkeää tietää, mitä aineita tuotteet sisältävät. Idun Minerals -ripsivärit sopivat erityisesti herkille silmille sekä piilolinssien käyttäjille. Ripsiväri sisältää vain luonnollista mineraalipigmenttiä ja kevyitä orgaanisia vahoja. Tule tutustumaan eri ripsivärivaihtoehtoihin apteekkiimme.

Myös IDUN Minerals meikkipuuteri on suunniteltu herkälle iholle. Se koostuu ainoastaan neljästä tarkkaan puhdistetusta mineraalista: titaanidioksidisinkkioksidimica ja rautaoksidi. Muista mineraalimeikkisarjoista poiketen tuotteissa ei käytetä vismuttia, koska sillä on taipumus ärsyttää ihoa ja aiheuttaa kutinaa, kun iho altistuu lämmölle. Useimmilla herkkäihoisilla on taipumus saada negatiivisia vaikutuksia vismutista. Siksi IDUN Minerals -tuotteet sopivat erityisen hyvin herkkäihoisille.

IDUN Minerals meikkipuuteri on ainoa Ruotsin astma- ja allergialiiton hyväksymä meikkituote.