Ajankohtaista

Herkkä iho vaatii herkkää hoitoa

Kirjoittaja 13.1.2019 Ei kommentteja

Iho on kehosi suurin elin. Se suojaa sinua taudeilta, lämpötilan vaihteluilta ja haavoilta. Iho on myös kovin yksilöllinen, ja se voi muuttua monesti omankin elämän aikana. Ihosta kannattaa pitää huolta, jotta se voi jatkossakin suojata sinua.

Omia ihonhoitotuotteita valitessa tulee ymmärtää ihon tyyppi; onko se rasvainen, kuiva vai sekaiho. Ihosi voi olla paksu ja kestävä tai todella ohut ja herkkä. Se voi reagoida vahvasti tuoksuihin ja erilaisiin ainesosiin tai kestää lähes mitä tahansa. Suomeen tekee nyt paluun Eucerin-tuotesarja, joka on tarkoitettu erityisesti herkälle iholle. Eucerinin tuotekehitys ja tutkimus keskittyy ihon anatomian tutkimiseen elämän eri vaiheissa. Tutkimuksiin liittyy mm. ihosairauksien ja tulehdustilojen tutkiminen, sekä ikääntymisen merkkien ehkäisy ja vähentäminen. Tärkeintä on tuotteissa on niiden hellä teho, sekä turvallisuus.

Ikääntyvä iho

Erityisesti ikääntyvälle iholle tarkoitetuissa Eucerin-tuotteissa on suurimmassa osassa aurinkosuojakerroin – UV-säteily onkin yksin yleisimmistä syistä ihon varhaiselle ikääntymiselle ja muutoksille. Tuotteissa on myös hyaluronihappoa; ikääntyessään iho menettää kimmoisuuttaan, hehkua ja täyteläisyyttä. Hyaluronihapon teho perustuu sen ylivoimaiseen kykyyn sitoa kosteutta; yksi gramma hyaluronihappoa voi sitoa itseensä jopa 7l vettä. Kosteutettu iho näyttää hehkuvammalta ja kosteustasapaino palauttaa iholle sen täyteläisyyden ja kimmoisuuden – onhan viinirypälekin täyteläisempi kuin rusina.

Kuiva ja atooppinen iho

Monissa kuivalle iholle tarkoitetuissa tuotteissa Eucerin sisällyttää karbamidia. Karbamidi pehmentää ihon sarveistappeja ja täten pehmentää ja rauhoittaa itse ihoa. Sen kyky kosteuttaa pitkäaikaisesti hillitsee kutinaa ja vähentää ihon muutoksia kuten punoitusta.

Atooppiselle iholle sopivissa tuotteissa on myös Licochalcone-kasviuutetta, joka on luonnon oma antioksidantti. Sitä uutetaan kiinalaisesta lakritsikasvin juuristosta, ja sillä on tulehdusta hillitseviä vaikutuksia. Atooppiselle iholle tarkoitetut sarjat sisältävät myös keramideja, jotka vahvistavat erityisesti ihon ulkokuorta. Keramidit myös hidastavat kosteuden haihtumista iholta, jolloin se pysyy kosteutettuna pidempään.

Jokaiselle iholle, jokaiseen tarpeeseen

Euceriniltä löytyvät omat tuotesarjat moneen tarpeeseen, kysy henkilökunnaltamme lisätietoja! Tuotesarjoista löytyy omat ratkaisunsa ikääntyvälle, atooppiselle, erityisherkälle, sekaiholle ja aknesta kärsivälle iholle. Tuotteita löytyy päästä varpaisiin – omat tuotesarjat vartalolle, käsille ja jaloille, kasvoille sekä päänahalle.